IPB

Привіт Гість ( Вхід | Реєстрація )

УВАГА! ВКРАЛИ МОТОЦИКЛ КТМ 250SX-F, м.СТРИЙ

3 Сторінки V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
самогон, смачного!
parkova
повідомлення Jun 1 2011, 07:10
Повідомлення #1


Підполковник
******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 627
З нами з: 4.2.2010
З: м.Тлумач
Користувач №: 4 331
Мотоцикл: дніпро 10-36
Телефон: 0972192805 0993106500



Технологія приготування самогону.
Самогон - український міцний напій. Самогоноваріння на Русі має багату історію.
Процес виготовлення якісного самогону досить складний. У всіх етапах виготовлення самогону, починаючи з вибору вихідної сировини і закінчуючи перегонкою і очищенням готового продукту, бере участь безліч компонентів, що вимагає ретельного підходу і найсуворішого дотримання технології. Деякі початківці "винокури", не володіючи достатнім досвідом, не знаючи технології домашнього приготування, стають жертвами своєї "кухні" - підривають здоров'я, отруюються. Запропоновані рекомендації корисні не тільки початківцям, але і мають достатній досвід по приготуванню самогону. Деякі секрети і рекомендації допоможуть отримати "фірмові" міцні напої, не піддаючи ні себе, ні друзів ризику отруєння різного роду ерзацами.
Для отримання самогону з високими смаковими якостями і хорошим ароматом використовують різне плодово-ягідне сировину з яблук, айви, горобини, ирги, вишні, сливи, малина, черешні та інших фруктів і ягід. Якість самогону багато в чому залежить від сортності вихідного продукту і його якості. Так, наприклад, з яблук краще використовувати осінні та зимові сорти, які містять більше цукру, кислот і дубильних речовин, ніж літні. Зимових сортів яблук треба дати полежати, однак яблука, дозрілі на дереві, ароматніші.
Прекрасне сировина - плоди айви. Технологічна стиглість айви настає після лігва, коли плоди набувають властиву кожному сорту забарвлення, м'якість, сильний аромат; кількість цукру і фарбувальних речовин збільшується, а дубильних і пектинных - зменшується. Широке застосування отримали різні сорти горобини, у тому числі чорноплідної. Однак вони мають кілька зайву терпкість і недостатню кислотність, при її використанні рекомендуємо додати більше кислі ягоди (наприклад, на 2 частини чорноплідної горобини додають 1 частина червоної смородини). В цілях зниження гіркуватого присмаку горобину слід збирати після перших морозів. Ягоди ирги при її використанні рекомендується трохи прив’ялити, що збільшує їх цукристість і покращує аромат. В якості вихідного матеріалу застосовують різні дикорослі ягоди: малину, суницю, чорницю... При використанні малини слід знати, що жовті і білі сорти не придатні. Чорниця - дуже ніжна ягода і в переробку повинна надходити негайно після збору, інакше вона скисне і придбає неприємний стійкий запах, після перегонки. Іноді для приготування вихідної сировини використовують деякі листові овочі, наприклад, ревінь, що містить до 0,5% щавлевої кислоти, яка згодом дає неприємний трав'яний присмак. Щоб позбутися від нього, треба проварити в емальованому посуді в невеликій кількості води нарізані на дрібні шматочки черешки ревеню.
Найбільш широке застосування у виробництві самогону в якості вихідної сировини отримав виноград. Можна використовувати практично всі його гатунки, але вихід готового продукту самогону буде залежати в основному від показника цукристості різних сортів і кислотності, що визначає умови бродіння.
Бродіння
Бродіння - основний етап технологічного процесу виготовлення самогону. Тому, як воно відбувається, залежать і вихід готового продукту, і його якість. Це складна хімічна реакція, що вимагає суворого температурного режиму і певною концентрації компонентів. Схематично цю реакцію можна представити таким чином:
Цукор + етиловий спирт + вода + вуглекислий газ.
Успіх зброджування залежить від підтримки оптимальної температури (не менше 18 °С і не вище 24 °С). Так, різке похолодання в початковий період бродіння може повністю зупинити його, незважаючи на те, що ще не весь цукор выбродил. При низькій температурі дріжджі залишаються живими, але не можуть працювати. У цьому випадку необхідно підвищити температуру; бродіння піде до кінця, але для цього попередньо необхідно "збурити" суміш перемішуванням дріжджів. Висока температура бродіння набагато небезпечніша, так як вона може до того послабити життєдіяльність дріжджів, що відновити їхню роботу не вдасться. У цьому випадку рекомендуємо зняти гумовою трубкою сусло з дріжджів, додати свіжих і поставити в ємність в приміщення з температурою не вище 20 °С. Швидкість реакції зброджування в нормальних умовах пропорційна концентрації цукру в бразі, однак слід враховувати, що реакція бродіння припиняється при досягненні концентрації що утворився спирту вище 10 об'ємних відсотків. При недостатній кількості цукру бродіння відбуватиметься повільно, а надлишки цукру просто не будуть брати участь у реакції утворення спирту, що призведе до додаткових втрат. При виготовленні цукрового самогону складові компоненти (цукор, дріжджі, вода) рекомендуємо застосовувати в співвідношенні 1,0:0,1:3,0. Це співвідношення можна використовувати практично для багатьох видів фруктово-ягідного сировини з урахуванням показника цукристості і волого насиченості конкретної суміші. Кількість дріжджів в цьому випадку становить 25-30%.Суміш настоюють в теплому місці протягом 10-15 днів, періодично струшуючи і видаляючи що утворилася на поверхні накип. Брагу накривають матерією або марлею, так як її запах привертає комах.


В Яремчі,думаю,тепленьке місце знайдеться для приготування такого чудового шампанського для клієнтів Західного Мотоциклетного!


--------------------
  - Тату, тату! Чорт до хати лізе! - То нічого, дитинко, аби не москаль!

http://photofile.ru/users/parkova/



  
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ромеро
повідомлення Jun 1 2011, 07:57
Повідомлення #2


Генерал-сотник
*******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 4 109
З нами з: 3.3.2005
З: Львів
Користувач №: 7
Мотоцикл: "Бугай", МТ-ендуро, suzukа



Ше кладуть на дно, баняка (чи в кого що) 3літрову баньку, лежачи, воно коли бродить то в баньці назбируються гази, і час від часу припіднімають той слоїк і булькають, тим самим гавтоматично перемішується.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
parkova
повідомлення Jun 1 2011, 08:35
Повідомлення #3


Підполковник
******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 627
З нами з: 4.2.2010
З: м.Тлумач
Користувач №: 4 331
Мотоцикл: дніпро 10-36
Телефон: 0972192805 0993106500



Цитата(Ромеро @ Jun 1 2011, 07:57) *
Ше кладуть на дно, баняка (чи в кого що) 3літрову баньку, лежачи, воно коли бродить то в баньці назбируються гази, і час від часу припіднімають той слоїк і булькають, тим самим гавтоматично перемішується.

Ов, бачу є ще гурмани цієї справи... blink.gif


--------------------
  - Тату, тату! Чорт до хати лізе! - То нічого, дитинко, аби не москаль!

http://photofile.ru/users/parkova/



  
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Seruj
повідомлення Jun 1 2011, 23:10
Повідомлення #4


Сотник
*****

Група: Авторизовані
Повідомлень: 454
З нами з: 6.11.2008
З: м. Львів
Користувач №: 3 835
Мотоцикл: HondaHMCRE250,ЗАЗ,4mt,Ява350
Телефон: Asus



Накінець то нормальна тема!!! , а то і почитати вже нема шо,зафлудили сайт...




Може хто рецептиками медовух поділиться?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
advocat
повідомлення Jun 1 2011, 23:21
Повідомлення #5


Отаман
*****

Група: Авторизовані
Повідомлень: 535
З нами з: 25.6.2008
З: м.Яремче
Користувач №: 2 537
Мотоцикл: Honda NT650V,Benelli 650S
Телефон: 80979426764



озадачили Ви мене.. smile.gif тєхнологи))


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
katekat
повідомлення Jun 2 2011, 00:21
Повідомлення #6


Старший стрілець
**

Група: Members
Повідомлень: 38
З нами з: 1.6.2011
З: Lviv
Користувач №: 4 761
Мотоцикл: свого ще нема=(



Цитата(Ромеро @ Jun 1 2011, 07:57) *
Ше кладуть на дно, баняка (чи в кого що) 3літрову баньку, лежачи, воно коли бродить то в баньці назбируються гази, і час від часу припіднімають той слоїк і булькають, тим самим гавтоматично перемішується.

ага і при цьому видає дуже характерний звук=)...


--------------------
чим більше гонимось за Свободою, тим у міцнішій пастці сидимо
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lord_if
повідомлення Jun 2 2011, 01:03
Повідомлення #7


Десятник
****

Група: Авторизовані
Повідомлень: 137
З нами з: 3.10.2008
З: Познань- Івано Франківськ
Користувач №: 3 824
Мотоцикл: Honda cb 450 s
Телефон: 0933398305



У мене десь дома валяється старенька радяньська книжка як не дивно написана українською з назвою СССР що в переводі на українську Сильний Самогон Своїми Руками
там все описано в картинках апарати для гоніння самогону рецепти кароч все
як буду на Україні то відксерю і виложу
Колись дід самогон гнав ех ото горівка була rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taras-l
повідомлення Jun 2 2011, 09:19
Повідомлення #8


Дідо Тарас
*******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 6 348
З нами з: 16.8.2008
Користувач №: 3 521
Мотоцикл: БіЦикль



Якісний натурпродукт переплюне будь-яку, навіть дорогу горілку. Треба незабувати традиції і рецепти наших батьків.


--------------------
кожному по заслугах.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Федір
повідомлення Jun 2 2011, 10:25
Повідомлення #9


Генерал-чотар
*******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 1 236
З нами з: 29.11.2007
З: П'ятничани - Львів
Користувач №: 675
Мотоцикл: є
Телефон: +380979689148



Цитата(taras-l @ Jun 2 2011, 09:19) *
Якісний натурпродукт переплюне будь-яку, навіть дорогу горілку. Треба незабувати традиції і рецепти наших батьків.


у тебе повинен бути рецепт, ти ж привозив на Яворину wink.gif

Це повідомлення відредагував Федір: Jun 2 2011, 10:25


--------------------
Не допускай щоб хобі переросло у діагноз

Go to the top of the page
 
+Quote Post
taras-l
повідомлення Jun 2 2011, 10:33
Повідомлення #10


Дідо Тарас
*******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 6 348
З нами з: 16.8.2008
Користувач №: 3 521
Мотоцикл: БіЦикль



Цитата(Федір @ Jun 2 2011, 10:25) *
у тебе повинен бути рецепт, ти ж привозив на Яворину wink.gif


яволь. tongue.gif


--------------------
кожному по заслугах.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dmytro
повідомлення Jun 4 2011, 17:00
Повідомлення #11


Генерал-сотник
*******

Група: Validating
Повідомлень: 2 347
З нами з: 30.8.2005
З: Berlin
Користувач №: 66
Мотоцикл: Phänomen, Jawa, Pony



Цікаво, якщо самогон після приготування витримати рік в дубовій діжці - що буде? Чи буде щось на зразок віскі, чи бурда якась з того вийде? Треба спробувати, але ж так в лом чекати цілий рік smile.gif


--------------------
Адепт культу шанувальників ретро-мотоциклів :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
parkova
повідомлення Jun 4 2011, 19:38
Повідомлення #12


Підполковник
******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 627
З нами з: 4.2.2010
З: м.Тлумач
Користувач №: 4 331
Мотоцикл: дніпро 10-36
Телефон: 0972192805 0993106500



Цитата(Dmytro @ Jun 4 2011, 17:00) *
Цікаво, якщо самогон після приготування витримати рік в дубовій діжці - що буде? Чи буде щось на зразок віскі, чи бурда якась з того вийде? Треба спробувати, але ж так в лом чекати цілий рік smile.gif


в скляній 20-ти літровій,напевно знаєш, зберігається дуже довго (в землі).З дубовою тарою я б не радив, а може хтось і пробував.Уяви, недай Боже, після року відкрив-а то якийсь оцет, або ще щось...НЕПЕРЕКАЄШСІ...


--------------------
  - Тату, тату! Чорт до хати лізе! - То нічого, дитинко, аби не москаль!

http://photofile.ru/users/parkova/



  
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lesia
повідомлення Jun 4 2011, 22:03
Повідомлення #13


Десятник
****

Група: Авторизовані
Повідомлень: 137
З нами з: 7.6.2010
З: Івано- Франківськ
Користувач №: 4 452
Мотоцикл: буде
Телефон: 068 5420 три чотири сім



я так зрозуміла, що в Яремчі буде весело цього року, судячи з попередніх коментарів)))


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Matvij
повідомлення Jun 5 2011, 00:55
Повідомлення #14


вар'ят
*******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 1 788
З нами з: 16.5.2011
З: Львiв
Користувач №: 4 746
Мотоцикл: Філютовий літровий мопед
Телефон: 0503375310, 0679215122



Цитата(Lord_if @ Jun 2 2011, 01:03) *
У мене десь дома валяється старенька радяньська книжка як не дивно написана українською з назвою СССР що в переводі на українську Сильний Самогон Своїми Руками
там все описано в картинках апарати для гоніння самогону рецепти кароч все
як буду на Україні то відксерю і виложу
Колись дід самогон гнав ех ото горівка була rolleyes.gif

заради цьогь можна на сканер скинутись)))


--------------------
Сурові украінські діти не граються з лего, в них є МТ:-D
VK
Go to the top of the page
 
+Quote Post
katekat
повідомлення Jun 5 2011, 21:39
Повідомлення #15


Старший стрілець
**

Група: Members
Повідомлень: 38
З нами з: 1.6.2011
З: Lviv
Користувач №: 4 761
Мотоцикл: свого ще нема=(



Цитата(Dmytro @ Jun 4 2011, 17:00) *
Цікаво, якщо самогон після приготування витримати рік в дубовій діжці - що буде? Чи буде щось на зразок віскі, чи бурда якась з того вийде? Треба спробувати, але ж так в лом чекати цілий рік smile.gif

а ще обовязково закорай в землю!!! і не на рік=))

думаю вийде не зле...тим паче, самогон-мав би у собі вбити всякі мікроби, що приводять до бродіння=)))

СПРОБУЙ!!!


--------------------
чим більше гонимось за Свободою, тим у міцнішій пастці сидимо
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lord_if
повідомлення Jun 5 2011, 22:43
Повідомлення #16


Десятник
****

Група: Авторизовані
Повідомлень: 137
З нами з: 3.10.2008
З: Познань- Івано Франківськ
Користувач №: 3 824
Мотоцикл: Honda cb 450 s
Телефон: 0933398305



Цитата(katekat @ Jun 5 2011, 22:39) *
а ще обовязково закорай в землю!!! і не на рік=))

думаю вийде не зле...тим паче, самогон-мав би у собі вбити всякі мікроби, що приводять до бродіння=)))

СПРОБУЙ!!!

Та сканер то в мене є біда в тому що я в Польші а книжечка в Україні ще й польська горівка з назвою шлункова то взагалі фе
добре шо ше літр дідової приберіг але ць то на особий випадок rolleyes.gif
А на рахунок хованні в землі розкажу одну історію яку мені моя бабка розказувала . Що за часів 2 світової ще її мама нагнала самогону 20 літрів налила в великий бутель і закопала на городі від німців . Війна прошла і про самогонку забули відкопали тільки 3 чи 4 роки спустя коли колодець копали правда з 20 літрів було там тільки 15 тому що корок дубовий яким заткали бутилку згнив . Сам того не пив о чім жалію но як моя рідня сходиться і згадують ту самогонку то аж за душу бере напевно така була добра
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dmytro
повідомлення Jun 12 2011, 18:12
Повідомлення #17


Генерал-сотник
*******

Група: Validating
Повідомлень: 2 347
З нами з: 30.8.2005
З: Berlin
Користувач №: 66
Мотоцикл: Phänomen, Jawa, Pony



Цитата(katekat @ Jun 5 2011, 21:39) *
а ще обовязково закорай в землю!!! і не на рік=))

думаю вийде не зле...тим паче, самогон-мав би у собі вбити всякі мікроби, що приводять до бродіння=)))

СПРОБУЙ!!!

Головне - закопувати вночі, щоб ніхто не бачив. І самому не забути, де воно закопане smile.gif))


--------------------
Адепт культу шанувальників ретро-мотоциклів :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Apple
повідомлення Jun 12 2011, 20:28
Повідомлення #18


Генерал-чотар
*******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 1 138
З нами з: 5.10.2009
З: Жовква
Користувач №: 4 207
Мотоцикл: SHTORM -МТ 10-36
Телефон: 8о679282278



Цитата
У мене десь дома валяється старенька радяньська книжка як не дивно написана українською з назвою СССР що в переводі на українську Сильний Самогон Своїми Руками
- то десь в мене таке тоже колись валялось, пошукаю.
Мій тато таким увлєкається, а я то то шось пити не можу, хіба з перцем коли на жолудку шо стоїть. Останнім часом гнав хреновуху і медовуху. Кажуть ще добре очищає активоване вугілля з протівогазів.

Це повідомлення відредагував Apple: Jun 12 2011, 21:21
Go to the top of the page
 
+Quote Post
хитрий вуйко
повідомлення Jun 12 2011, 20:33
Повідомлення #19


Ангел Провідник
*******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 5 508
З нами з: 19.2.2007
З: wild wild west
Користувач №: 328
Мотоцикл: проект "блакитний"
Телефон: купив у злодійчуків



Цитата(Apple @ Jun 12 2011, 20:28) *
Кажуть ще добре очищає активоване вугілля з протівогазів.

тоже чув ту фішку. а хтось з дописувачів не пробував пропускати самогонку через оне вугілля? бо коли міняю фільтр водяний, то перших кілька горнят води можна пити smile.gif


--------------------
Мокнут мешти, мокнут сподні
Зашмальцовані шкарпетки
А я стою в бальоновім плащи
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Apple
повідомлення Jun 12 2011, 21:20
Повідомлення #20


Генерал-чотар
*******

Група: Авторизовані
Повідомлень: 1 138
З нами з: 5.10.2009
З: Жовква
Користувач №: 4 207
Мотоцикл: SHTORM -МТ 10-36
Телефон: 8о679282278



Цитата
тоже чув ту фішку. а хтось з дописувачів не пробував пропускати самогонку через оне вугілля?
- в мене хлопака з роботи десь має таке діло пробувати на днях, про результати відпишусь.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Сторінки V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Користувачів переглядають дану тему (1 Гостей і 0 Прихованих Користувачів)
0 Користувачів:

 



Lo-Fi Версія Поточний час: 23rd November 2014 - 11:13
загрузка...

Користання форумом підтверджує Вашу згоду з правилами.
Адміністрація форуму не несе відповідальності за зміст повідомлень.
Використовувати матеріали форуму можна лише за згоди з їх авторами.
РЕКЛАМА НА ФОРУМІ ЗАБОРОНЕНА.